FLEXIFÄSTET

makes it easy

THE IDEA BEHIND

Har du som jag svurit mer än en gång över de där remmarna som följer med till övervakningskameran? Känns som en ganska enkel lösning till en vara som kostar så pass mycket pengar. Med Flexifästet kan du på ett snabbt och enkelt sätt montera din kamera med större flexibilitet vilket hörs redan på namnet. Nu är det slut med att stoppa kotte, sten eller pinne bakom kameran för att få rätt vinkel.

Skruva fast armen där du önskar, montera sedan den svarta delen i kameran och därefter monterar du den delen på armen. Justera sedan kulleden i önskad vinkel.

Om du tycker att din kamera börjar ta mycket bilder utan innehåll efter att du monterat kameran på fästet så rekommenderar vi dig att ställa om PIR-känsligheten då vinden kan få kameran att ta bilder alternativt att du väljer ett mer vindskyddat läge för placering av fästet.

Lite frågor och funderingar har tillkommit sedan vi släppte produkten om det där med att skruva i träd. Till att börja med, tänk på allemansrätten. Du får inte skruva i ett träd om du inte har lov av markägaren att göra det. Oavsett om du äger trädet själv eller fått lov så rekommenderar vi dig att välja ett träd som kommer att behandlas som massaved framöver, alltså inte ett stort välväxte träd. Vi skruvar i första hand i lövträd som vi efter att vi demonterat skruven stryker med tjära för att täta hålet och motverka angrepp. Om du inte finner lämpligt träd på platsen du vill övervaka så löser du det enkelt genom att slå ned en tryckt stolpe eller planka som då står bra på platsen i många år framöver. Konsensus är att låt det sunda förnuftet råda, precis som med allt annat du tar dig för 🙂

Du kanske vill använda en actionkamera och filma dig själv i tornet du står i? Inga problem, klicka på denna länk så får du många tips på adaptrar till de actionkameror som har annan fastsättning än vanlig skruvgänga.

Vi säljer inte Flexifästet direkt till privatperson utan försäljning sker via välsorterade jaktbutiker. Några exempel är Hylte Jakt & Lantman, Lundhs i Hultsfred och Jaktia Örebro.

DEVELOPING SUSTAINABLE HUNTING

The crew at Solsbo Vilt always ha the sustainability in our aim when we develop and manufacture products. There are high demands for working in the hunting business since we can affect big values both for land owners and hunting right possesers.  

FEEL FREE TO CONTACT US!

Get in touch with us and we will get back as soon as possible!